Shinmei Japanse Rijst Niigata-Ken Uonuma-San Koshihikari 2kg
Artikelnummer: 3264 0421 p060510 17B 4181Niigata-Ken Uonuma-San Koshihikari Rice 2kg
Echte Japanse Premium top kwaliteit rijst.
Trakteer uzelf op luxe rijst en geniet van de superieure smaak van Koshihikari rijst. Geteeld in Uonuma, in het gebied van Niigata wat bekend staat voor het produceren van hoge kwaliteit Koshihikari rijst met een uitstekende smaak en textuur.
Koshihikari is een van de meest premium Japanse soorten rijst die werd gecreëerd door het combineren van de stammen van twee eerder populaire rijstvariëteiten. Met een goede uitstraling, korte en stevige korrels met een kleverige textuur, Koshihikari is ideaal voor elk type van Japans eten, of Japanse stijl curry of sushi.
Gebruiksaanwijzing:
- Was de rijst goed met koud water, als de water helder begint te worden dan is de rijst schoon.
- Giet al het water weg en laat de rijst een half uur rusten zodat die goed doorweekt is.
- Kook de rijst met de juiste hoeveelheid water.
Hoeveel water?
Een veel gestelde vraag, met vele vage antwoorden. In Azië kennen we vroeger geen millimeter water. De Japanners gebruikte cups ipv milliliter water. Ze gebruikten net als de Amerikanen Cups ipv gram of millimeter vloeistof. Voor de juiste hoeveelheid water bij de Sushi kun je daarom ook beter Cups gebruiken. Wat je doet is eerst het aantal cups tellen wanneer je de Sushi rijst gaat wassen. Bijvoorbeeld het zijn 10 kleine cups. Als je rijst gewassen is en je het 20 tot 30 minuten in het vocht laten rusten, dan doe je er 11 cups water bij. Het moet wel dezelfde maat cup zijn als je de rijst had gewassen.
Heb je bijvoorbeeld 20 cup rijst, dan doe je er 21cup water bij. Je moet ook een beetje uitproberen hoe de resultaat zal worden. Een elektrische rijstekoker kookt heel anders dan in een gewone pan. Met een rijstekoker zal je gauw minder vocht verlies hebben en hij gaat op een gegeven moment automatisch over op verwarmingsmodus als de koker bijna klaar is met koken. Bij een gewone pan met deksel moet je op het laatste moment op laag vuur zetten of soms het vuur uitdoen en even laten nagaren door de deksel niet te openen.
Ingredienten: Rijst
Klanten kochten ook
Origin Osaka Japan
Yaki Sushi Nori 10 vellenYaki Sushi Nori vellen 10 vellen
Sushi Nori vellen voor het rollen van Sushi. Nori vellen zijn gemaakt van hele dunne zachte zeewier slierten. Product uit Japan.
Gebruiksaanwijzing
Nori vellen hebben een matte binnen zijde en…€ 5,95 € 3,99- Mirin Japanse Kookwijn 500 ml
JAPANSE KOOKWIJN 500ML “MARUKIN” SHIN MIRINMIRIN Marukin Shin Mirin Japanse kookwijn
Ingredienten: Maismeel, dextrose, smaakversterker E621, Gefermenteerde rijst, acidszuur E363, E297. Alcohol minder dan 0.9% Voedingswaarde…€ 6,95 - Shinmei Hokkaido-San Yumepirika Rice 2kg
SHINMEI HOKKAIDO-SAN YUMEPIRIKA RICE 2KG令和元年産 北海道産 ゆめぴりか 2kgThis is the highest level rice produced in Hokkaido.
€ 23,95