Tomoshiraga Somen noedels 400g
Artikelnummer: 6554 9060 16C 3618Tomoshiraga Somen noedels 400g
Somen zijn dun uitgerekte noedels. Doordat er olie in het kneedproces wordt toegevoegd kunnen ze heel lang uitgerekt worden waardoor ze zo dun worden. Somen wordt ook koud gegeten bij een warme zomer. Bekijk dit komische filmpje hoe het hedendaags koude Somen gegeten wordt.
Koude bouillon soep kun je natuurlijk ook vervangen voor een warme bouillon soep.
Bereidingstips
Kook de Somen twee a drie minuten in kokend water. Doordat ze zo dun zijn zullen ze snel gaar zijn. Daarna even afspoelen met koud water en dan gelijk in de bouillon soep. Wil je de gekookte Somen langer bewaren dan moet je het echt goed spoelen met koud water. Een bundel Somen is goed voor een kleine portie Somen noedel soep.
Bewaartip
Nadat je de Somen gespoeld hebt met koud water, maak er dan kleine porties van en dek ze af met folie. Je kunt ze dan in de koeling bewaren en wanneer je ze wilt gebruiken voor salades bijvoorbeeld dan pakje een kleine portie. Zo ontstaat er niet een grote plakkende massa aan Somen noedels, want ze plakken gauw aan elkaar.