Sorteer op
  • Hakata Tonkotsu-Fu Vegan Ramen 110g
    Hakata Tonkotsu-Fu Vegan Ramen 110g

    IGARASHI SEIMEN TONKOTSU-FU VEGAN RAMEN 110GTokyo Shoyu Ramen is the one of 3 kinds of famous ramen in Japan. Thin dry noodle is dried and aged with low temperature 48 hours that is not fried with oil. This mellow Ramen have…

    € 2,70
  • Hot chicken ramen (carbonara) multi 130 gr
    Hot chicken ramen (carbonara) multi 130 gr

    HOT CHICKEN RAMEN MULTI Japanse ramenFrom Japan

    Temperature : Dry

    Country of origin :

    Unit masure information per Box

    Net weight : 5.200 Kg

    Gross weight : 6.200 Kg

    Volume : 0.035 M3

    € 2,75
  • Igarashi Seimen Sapporo Miso Ramen Noodle Vegetarian 113g
    Igarashi Seimen Sapporo Miso Ramen Noodle Vegetarian 113g

    IGARASHI SEIMEN SAPPORO MISO RAMEN NOODLE VEGETARIAN 113GVegetarian Miso RamenThis Igarashi Seimen Sapporo Miso Ramen Noodle Vegetarian 113g is a flavorful, pre-cooked noodle, perfect for a hot bowl of ramen. Made with a special…

    € 3,50
  • Animal Free

    Itsuki Ramen Tokyo Yuzushoyu Ramen Yuzu and Soy Sauce 172g
    Itsuki Ramen Tokyo Yuzushoyu Ramen Yuzu and Soy Sauce 172g

    TOKYO SHOYU SOY YUZU SAUCE RAMEN 172G (SOY SAUCE) 海外用東京しょうゆラーメン

    Deze snelkokende ramennoedels hebben een volle smaak, rechtstreeks uit Tokio. Tokyo ramen of shoyu ramen heeft een soepbasis of sojasaus en…

    € 4,95
  • 2 Servings

    Itsuki Shokuhin Animal Free Tokyo Yuzu Citrus Ramen 186g
    Itsuki Shokuhin Animal Free Tokyo Yuzu Citrus Ramen 186g

    ITSUKI SHOKUHIN ANIMAL FREE TOKYO YUZU CITRUS RAMEN 186G海外用北海道しおラーメン

    Itsuki Shokuhin Animal Free Tokyo Yuzu Citrus Ramen 186g

    Gebruiksaanwijzing

    - Doe een bundel noedels in 500 ml kokend water en roer…

    € 4,50
  • Kumamoto Mokkosu Ramen Tonkotsu 104g
    Kumamoto Mokkosu Ramen Tonkotsu 104g

    RAMEN TONKOTSU (RAMEN NOODLES) 104G熊本もっこすラーメンItsuki Shokuhin Kumamoto Mokkosu Ramen Tonkotsu (Ramen Noodles)

    Over het product
    Gemaakt van rechte dunnere noedels gemaakt van speciaal geselecteerde bloem. Dit is…

    € 3,20
  • Kumamoto Osshoi Ramen with Tonkotsu soup 104g
    Kumamoto Osshoi Ramen with Tonkotsu soup 104g

    RAMEN WITH TONKOTSU SOUP 104G博多おっしょいラーメンItsuki Hakata Osshoi Tonkotsu RamenOver het product
    De klassieke slanke ramen-noedels in Hakata-stijl combineren perfect met de rijke, troebele varkensbouillon.

    € 3,50
  • Vegan

    Tokyo Kitakata Shoyu Vegan Ramen 95g
    Tokyo Kitakata Shoyu Vegan Ramen 95g

    IGARASHI SEIMEN TOKYO KITAKATA SHOYU VEGAN RAMEN 95GTokyo Shoyu Ramen is the one of 3 kinds of famous ramen in Japan. Thin dry noodle is dried and aged with low temperature 48 hours that is not fried with oil. This mellow Ramen…

    € 2,80

VERSCHILLENDE SOORTEN JAPANSE NOODLES

Ben je ook zo'n fan van Aziatische nooldes? Dan zou je zeker de Japanse Noodles een moeten proberen. Alleen met welke soort zou je moeten beginnen? Er zijn zoveel soorten noodles en al die Japanse namen maken het voor een beginnende Japanse noodles eter niet makkelijk. Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij de Japanse noodles voor jou in kaart gebracht.

 

RAMEN

Japanse Ramen Noodles hebben een middelmatige dikte met vele kronkels. De Ramen noodles zijn geel van kleur omdat er meer eieren in verwerkt zijn. De Japanse Ramen noodles hebben ook een wat elastische structuur, erg lekker als je de Ramen noodles naar binnen wilt slurpen.​

 

UDON

Udon noodles wordt uit een machine geperst, vandaar dat het ook zo mooi rond is. De Meeste Japanse Udon noodles zijn dan ook voor gekookt en vacuum verpakt. Als je Udon noodles even opwarmt in soep of bakt is het in feite al klaar voor consumptie. De Japanse Udon noodles wordt ook vaak gebruikt in Chinese soep fondue, omdat het snel gaar is. De Japanse Udon noodles heeft een gladde buitenkant en is lekker zacht van binnen.

 

SOBA

Of terwijl Boekweit noodles. Soba noodles zijn eigenlijk geen noodles meer omdat ze niet gemaakt zijn van graan, maar van Boekweit zaden. Soba Noodles zijn dus gemaakt van Boekweit zaden van de Boekweit bloem soort. Boekweit noodles zijn erg gezond en hebben een dunnere structuur dan de Ramen noodles. Ze zijn vergelijkbaar met Soba noodles. Soba noodles wordt in Japan meestal koud gegeten met een Soba soya saus, natuurlijk kun je het ook warm eten als je dat lekker vindt. Soba noodles wordt op een speciale manier gemaakt, namelijk gesneden. Al die dunne Soba Noodles worden met de mes heel fijn gesneden. De Soba noodles wordt eerst heel dun uitgerold net als een blader deeg, daarna heel fijn in slierten gesneden. Als je goed kijkt zijn de Soba noodles niet rond, maar vierkant van vorm.

 

SOMEN

De Japanse Somen noodles zijn dunne witte noodles. Deze noodles werden vroeger met de hand uitgerekt tot dunne slierten. Dit is een heel moeilijk en ambachtelijk proces. De Japanse Somen noodles hebben een glad en hebben een zachte structuur. Somen noodles zijn makkelijk te eten voor kinderen die nog maar net tandjes hebben.  Omdat Somen noodles zo dun zijn is het ook makelijk verteerbaar. Omdat de Somen noodles zoveel kleine sliertjes zijn is vaak de soep ook een beetje cremerig van de bloem die loslaat tijdens het koken.

 

 

DE VERSCHILLENDE SOEPBASIS SOYU, MISO, SHIO EN TONKOTSU

SHOYU 醤油​ ​​De Japanse term Soyu betekent Soja, maar Soyu is veel meer dan alleen Sojasaus. De meeste soepen zijn gemaakt van de Sojasaus als basis, maar de smaken verschillen enorm in variatie en stijl. De Japanse Soyu soja saus is wel de meest gebruikelijk soep basis voor de meeste Ramen noodles.​

MISO 味噌 Gefermenteerde boonpasta. Meestal een bruinvormige pasta. De bonen worden op een speciale manier gefermenteerd vergelijkbaar als hoe wij in Nederland onze kaas bereiden. Hoe ouder de kaas hoe pittiger de smaak. Zo is het ook met de gefermenteerde soja bonen. De basis van de fermtatie proces is zout, bonen pasta en zonlicht. Hoewel slechts een paar regio's zich specialiseren in deze stijl, bieden veel winkels hun eigen huisgebonden miso-gebaseerde soepen. Miso heeft een aromatische geur die goed past bij vlees gerechten.

SHIO 塩 Letterlijk, "zout." De lichtgevende shio ramen zijn bereid op basis van gedroogde zeevruchten, zeewier en andere zoute ingrediënten met veel umami. Als je van vis houd is dit een hele lekkere soepbasis voor noodles. Japan is de land waar het meeste vis wordt gegeten, niet gek dat er een vis boullion is bedacht voor de Japanse noodles. Veel winkels bieden shio ramen, maar alleen de stad Hakodate selecteert het voor lokale trots.

TONKOTSU 豚 骨 Varkensbotten en de daaruit gemaakte ramen. De varkensbotten worden uitgekookt en soep getrokken. Hierdoor ontstaat er ook een bindende cremerige soep. De kleur wit komt door de beenmerkg van de varken. Tonkotsu valt goed in de smaak voor iedereen omdat het romig en vol van smaak is. 

 

 

 

© 2014 - 2024 Seikatsu | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.