A Guide to Japanese Tea
Sencha, Green
Tea Sencha, the predominant tea beverage consumed in Japan today, has refreshing, soft taste with nice flavor. It is available to everyone.
Genmaicha, Green Tea with Roasted Rice
Genmaicha is a mixture of green tea with roasted rice. It has less caffeine and tastes less astringent. This aromatic blended tea brings together the refreshing lightness, sweetness and the distinctive taste of roasted rice
Hojicha, Roasted Green Tea
Hojicha is roasted green tea. By roasted at high temperature, the leaf color is altered from green to red brown. This aromatic tea goes with any kinds of food, especially oily food.
Wat zijn de Positive effecten bij het drinken van Japanse groene thee?
Er zijn vele redenen om groene thee te drinken. Vroeger werd groene thee als een medicijn voor geschreven in de Chinese accupuntuur geneeskunde. Men ontdekte al gauw dat thee ook lekker is en op vele manieren gezet kon worden. Zo heeft de thee cultuur zicht verspreid over heel Azie van India tot China, Korea en Japan. In Japan is de thee drink cultuur verder geperfectionaliseerd. Van plantage proces tot het verwerken en consumeren van groene thee hebben de Japanners hebben het echt helemaal geperfectionaliseerd. Dus als je alles uit een groene thee plant wilt halen dan moet je de Japanse verschillende thee soorten zeker zelf proeven.
Wat zijn Catechine (Tannin)?
Catechine, ook wel Tannine genoemd, is een bioflavonoïde die zowel antivirale als antioxiderende eigenschappen heeft. Het helpt kanker te voorkomen door de groei van kankercellen te remmen. Catechine heeft ook veel positieve cholesterolverlagende effecten. Het helpt verstopte aderen en slagaders te verwijderen, waardoor uw bloed soepeler kan stromen. Sommige onderzoeken tonen aan dat Catechine kan helpen bij het voorkomen van beroertes, hartaanvallen, bloedstolsels en zelfs hartaandoeningen. Verbazingwekkend genoeg beschermt Catechine ook het hele lichaam tegen oxidatieve schade als gevolg van vrije radicalen en andere gifstoffen in onze omgeving.
Theebladeren creëren Catechine om zichzelf te beschermen tegen ultraviolette stralen. Dus hoewel alle Japanse theesoorten catechine bevatten, bevatten theesoorten die in de volle zon worden gekweekt, zoals sencha, de meeste catechine.
Catechine wordt het best geëxtraheerd in water met een temperatuur van meer dan 167 - 176F (75 - 80C).
Het volgende is een lijst van de gunstige effecten van Catechine:
Vrije radicalen verwijderen (geactiveerde zuurstof)
Vrije radicalen (geactiveerde zuurstof) zijn krachtige oxidatiemiddelen in het lichaam waarvan bekend is dat ze een breed scala aan ziekten, veroudering en rimpels veroorzaken. Vrije radicalen nemen toe door overmatige blootstelling aan ultraviolette stralen, veroudering, roken en te veel drinken. Als u vrije radicalen wilt verwijderen die in uw lichaam zijn aangemaakt, kunt u dit doen door voedingsmiddelen te consumeren die sterke antioxiderende eigenschappen hebben. Catechine en vitamine C zijn bekende antioxidanten. Japanse groene thee bevat zowel catechine als vitamine C. Het is gunstig om Japanse groene thee te drinken om deze schadelijke vrije radicalen te verwijderen.Cholesterol verlagen Van
te veel cholesterol is bekend dat het arteriosclerose, myocardinfarct (hartaanval) en herseninfarct (beroerte) veroorzaakt. Maar niet alle cholesterol is slecht of ongezond. LDL-cholesterol is slecht en HDL-cholesterol is goed. Te veel LDL-cholesterol kan ervoor zorgen dat cellen in het lichaam oxideren en aderverkalking veroorzaken. Catechine, dat wordt aangetroffen in Japanse groene thee, blokkeert de vorming van slecht LDL-cholesterol en is daarom nuttig bij het voorkomen van aderverkalking. De catechine in Japanse groene thee voorkomt niet alleen de vorming van slechte LDL-cholesterol, maar verhoogt ook het goede HDL-cholesterolgehalte in het lichaam.Vet verminderen
Veel onderzoeken hebben aangetoond dat de inname van catechine een gezond energieverbruik in het lichaam van mens en dier bevordert - en vet in het lichaam en het spijsverteringsstelsel vermindert. Er is ook gemeld dat catechine dat in de bloedbaan wordt opgenomen, cellen in de lever bereikt en de vetstofwisseling bevordert.Antibacterieel en steriliserend
Catechine heeft sterke antibacteriële en steriliserende effecten op ziektekiemen en bacteriën. Er is zelfs gevonden dat het het effect heeft van steriliserende ziektekiemen (NRSA) die infecties in ziekenhuizen veroorzaken - dus Catechine is ook gunstig om op deze manier infectie en ziekte af te weren.Antivirale
studies hebben aangetoond dat Catechine ook virale infecties kan voorkomen. Het is aangetoond dat gorgelen met Japanse groene thee griep en verkoudheid voorkomt en ook helpt bij het verlichten van symptomen van griep en verkoudheid, zoals keelpijn, hoesten en verstopte neus.Voorkomen van de griepinfectie
Hiroshi Yamada, doctor in de interne geneeskunde aan het Shizuoka General Hospital en hoogleraar geneeskunde aan de Shizuoka University, publiceerde onlangs een onderzoek naar de effectiviteit van Catechine tegen de nieuwe griep (2009, H1N1-type). Door zijn onderzoeksexperimenten bewees hij dat gorgelen met Japanse groene thee kan helpen om de griepinfectie te voorkomen. Er wordt gezegd dat de positieve effecten van Catechine tegen griep hetzelfde zijn bij zowel de nieuwe griep (2009, H1N1-type) als de gewone seizoensgriep. Daarnaast voorkomt het dat de griepinfectie meer groene thee binnenkrijgt, doordat vitamine C en de andere voedingsstoffen in Japanse groene thee samenwerken met catechine. Dus zowel gorgelen als het drinken van Japanse groene thee wordt aanbevolen.Allergieën
matigen Catechine heeft een matigend effect op allergieën (inclusief pollen-/schimmelallergieën en dermatitis in de lucht). Het is bekend dat Catechine de symptomen van allergieën, waaronder jeuk en niezen, matigt.Mondverzorging
Catechine is een effectieve deodorant en algemeen steriliserend middel. Een kopje Japanse thee na de maaltijd voorkomt de groei van ziektekiemen, die parodontitis en halitose (slechte adem) veroorzaken.Gaatjes voorkomen
Catechine is effectief in het voorkomen van gaatjes. Catechine voorkomt dat bestaande holtes groter worden door de enzymen in het holtegebied in evenwicht te brengen. Door schadelijke zuren in de mond te verminderen die het tandglazuur kunnen vernietigen, werkt Catechine ook om het glazuur te beschermen en uw tanden gezond en sterk te houden.
Wat zijn Theanine (Teanin)?
Groene thee is de enige plant die het aminozuur Theanine maakt, ook wel Teanin of L-Theanine genoemd. Theanine stimuleert alfa-hersengolven, die worden geassocieerd met een ontspannen maar alerte mentale toestand. Het helpt de geest te ontspannen, waardoor men zich op de taak kan concentreren. Catechine is bitter en Theanine is zoet. Deze twee elementen zorgen voor een perfecte smaakbalans.
Gecontroleerde experimenten hebben aangetoond dat Theanine een positief effect heeft op de geest en het geheugen verbetert door de Dopamine-spiegels te verhogen. De experimenten tonen ook aan dat alfa-hersengolven 40 minuten na inname van Theanine toenemen. Mensen kunnen hun volledige mentale vermogens benutten als ze ontspannen zijn. Dus probeer 40 minuten voor je werk of studie een kopje groene thee!
Je vraagt je misschien af hoe een kopje groene thee, waar zoveel cafeïne in zit, ontspannend kan zijn. Het antwoord is Theanine. Theanine tempert de effecten van cafeïne, wat nervositeit of prikkelbaarheid kan veroorzaken (zoals je bij koffie zou kunnen vinden) en werkt om de geest te ontspannen. Dus hoewel er veel cafeïne in groene thee zit, veroorzaakt groene thee geen nervositeit of prikkelbaarheid vanwege Theanine.
Veel theanine wordt gevonden in theebladeren van Ichibancha (de eerste pluk van het jaar) en Karigane (gemaakt van de stelen van hoogwaardige thee). Gyokuro en Matcha zijn bijzonder rijk aan Theanine omdat de theebladeren voor de oogst in de schaduw worden gekweekt. Theanine wordt zowel bij lage als bij hoge temperaturen in gelijke mate geëxtraheerd.
In Groene thee zit ook Vitamine C
Vitamine C, catechine en vitamine E werken samen om de immuunfunctie te verbeteren. Deze drie voedingsstoffen helpen ook om je huid mooier te maken door vlekken, rimpels en schade door de zon te verminderen. Vitamine C in groene thee is oplosbaar in water en de hitte die wordt gebruikt bij het zetten van thee vermindert de potentie niet.
Toch ook Cafeïne in groene thee?
De milde cafeïne in groene thee blijkt de cognitieve prestaties, alertheid en energie te verhogen. Het kan ook helpen bij het afvallen door zijn stimulerende en milde diuretische effecten. De groene theesoorten met het hoogste cafeïnegehalte zijn Matcha, Gyokuro en Sencha. Houjicha (Bancha) en Genmaicha hebben het laagste cafeïnegehalte.
Bioflavonoïden
De bioflavonoïden in groene thee helpen je tanden en tandvlees gezond te houden. Je kunt gorgelen met groene thee na het tandenpoetsen om ziektekiemen te doden en een slechte adem te voorkomen.
Mineralen
Thee is rijk aan mineralen, waaronder mangaan, kalium en calcium, die helpen het bloed te alkaliseren, de hartslag te reguleren en sterke tanden en botten te bouwen.